Home Home | About Us | Sitemap | Contact  
  • Info For
  • Professionals
  • Students
  • Educators
  • Media
  • Search
    Powered By Google

2006 Fall Consortium Agenda-Talent Attraction, Development, and Retention: The Leading Edge

Thursday, October 26, 2006

4:00–8:30 p.m. -- Registration, Morrison Foyer
6:00–7:30 p.m. -- Welcome Reception, Patio

Friday, October 27, 2006 

7:00–9:30 a.m. -- Registration, Morrison Foyer
8:15 a.m.–5:00 p.m. -- Program, Morrison A&B
5:30 p.m.–7:00 p.m. -- Reception, Patio
7:00 p.m. -- Topical Dinners, various locations

7:00–8:15 a.m. – Continental Breakfast, Morrison Foyer

8:15–8:30 a.m. -- Welcome/Introduction-Fritz Drasgow, Consortium General Chair

8:30–9:00 a.m. -- Keynote Address:  Changing Market and Workforce Dynamics:  Implications for Management of the I-O Professional Services Firm 

Speaker: Bill Macey, CEO of Valtera Corp. (30 min.)

9:00–10:00 a.m. -- Module 1: Innovative Practices in the Best Companies to Work For (60 min.)

      Panel Discussion:

  • Executive Development at Genentech:  A Targeted Approach for Building the VP Pipeline

    Nisha Advani, Director of Executive Development, Genentech Inc.


  • Integration of Talent Management and Leadership Development with Global Business Strategy at Nike 

    John Howes, Global Director of Performance, Organization Development, and Training, Nike Corp.


  • myMicrosoft

    Jeff McHenry, Director of People and Organization Capability, Microsoft Corp.


  • Leading from the Heart: Starbucks Legacy of Commitment 

    Maura Stevenson, Director of Partner Insights, Starbucks Coffee Co.

10:00–10:30 a.m. -- Break, Morrison Foyer

10:30–12:00 a.m. -- Module 2: Strategic Talent Management (90 min.)


12:00 noon – 1 p.m. – Lunch w/Small Group Discussion, Park Pavillion

1:00–1:30 p.m. – Facilitated Discussion (30 min.) – Facilitated by Ben Dowell, Consortium Practice Chair

1:30–2:30 p.m. – Module 3: Attracting and Retaining Diverse Talent (60 min)

2:30–3:00 p.m. -- Break, Morrison Foyer

3:00–4:30 p.m. – Module 4: The Leading Edge in Emerging Practice and Research (90 min)

4:30-5:00 p.m. – Keynote Address: Fads, Fashions, and Folderol* Revisited

Speaker:  Bob Eichinger, CEO of Lominger Ltd., Inc. (30 min)                    

5:00-5:05 p.m. – Closing announcements/CE evaluations

5:30–7:00 p.m. – Reception, Patio 

7:00–10:00 p.m. -- Topical Dinners, various area restaurants

Saturday, October 28, 2006 

7:00–8:15 a.m. -- Registration          8:15 a.m. to 2:30 p.m. -- Program

7:00–8:15 a.m. – Continental Breakfast, Morrison Foyer

8:15–8:30 a.m. – Comments – Fritz Drasgow

8:30 – 10:00 a.m. -- Module 5: State of the Art in Talent Development (90 min.)

10:00 – 10:30 a.m. -- Break, Morrison Foyer

10:30 a.m.–11:30 a.m. – Module 6: Talent Management From an International Perspective (60 min)

11:30–12:00 p.m. – Keynote Address:  They Can Do It.  You Can Help - Inside Home Depot's Talent Management Process

Speaker: Leslie Joyce, VP and Chief Learning Officer, Home Depot (30 min.)

12:00-12:15 p.m. – Announcements

12:15-1:15 p.m. – Lunch with Discussion Topic, Park Pavillion

1:15–2:15 p.m. – Facilitated Discussion (60 min) – Facilitated by Cindy McCauley, Consortium Science Chair

2:15–2:30 p.m. -- Closing Remarks – Fritz Drasgow